Pastor Maldonado, campionul din 2010 in GP2, a semnat un contract cu echipa AT&T Williams si il va acompania pe brazilianul Rubens Barrichello in sezonul 2011 al Formulei 1. In varsta de 25 de ani, venezueleanul il va inlocui pe campionul GP2 din 2009, Nico Hulkenberg, pole position-ul obtinut in Brazilia nereusind sa-i salveze germanului postul in Formula 1.

Pastor Maldonado, in Formula 1Foto: attwilliams.com

Maldonado, care in acest sezon de GP2 a inregistrat un record de sase victorii consecutive, va fi cel de-al doilea pilot al formatiei Williams in sezonul 2011. "Vreau sa obtin rezultate bune pentru a-mi rasplati tara, care m-a ajutat sa ajung in aceasta postura astazi", a declarat noul pilot al Formulei 1.

Pastor va fi al doilea pilot venezuelean ce concureaza in Formula 1, dupa Johnny Cecotto, care a concurat in 18 curse in perioada 1983-1984. "Ma simt privilegiat de faptul ca Williams m-a ales pe mine sa fiu unul dintre pilotii din sezonul urmator. E un mod extraordinar de a incheia un an ce a fost incredibil pentru mine", a mentionat Maldonado.

Tanarul pilot si-a inceput cariera de pilot in competitiile de karting, la sapte ani. Prima experienta cu F1 a fost in 2004, cand a dat teste pentru Minardi.

Frank Williams, boss-ul echipei si-a justificat alegerea pentru noul pilot declarand ca a fost impresionat de calitatile pilotului inca de acum trei ani, cand venezueleanul a debutat in GP2: "Pastor mi-a atras atentia prima data in 2007 cand a facut o cursa excelenta la Monaco. De atunci, a revenit in mod regulat in atentia noastra prin talentul incontestabil dar mai ales prin victoriile din acest an".

Numele a noua piloti ce vor concura in sezonul viitor in Formula 1 sunt inca necunoscute, cinci echipe fiind inca fara unul (Renault) sau doi piloti (Force India, Toro Rosso, HRT si Marussia Virgin).

Pilotii Formula 1 din 2011:

1. Sebastian Vettel (Germania) - Red Bull Racing

2. Mark Webber (Australia) - Red Bull Racing

3. Jenson Button (Marea Britanie) - Vodafone McLaren Mercedes

4. Lewis Hamilton (Marea Britanie) - Vodafone McLaren Mercedes

5. Fernando Alonso (Spania) - Scuderia Ferrari Marlboro

6. Felipe Massa (Brazilia) - Scuderia Ferrari Marlboro

7. Michael Schumacher (Germania) - Mercedes GP Petronas F1 Team

8. Nico Rosberg (Germania) - Mercedes GP Petronas F1 Team

9. Robert Kubica (Polonia) - Renault F1 Team

10. -

11. Rubens Barrichello (Brazilia) - AT&T Williams

12. Pastor Maldonado (Venezuela) - AT&T Williams

14. - Force India F1 Team

15. - Force India F1 Team

16. Kamui Kobayashi (Japonia) - Sauber F1 Team

17. Sergio Perez Mendoza (Mexic) - Sauber F1 Team

18. - Scuderia Toro Rosso

19. - Scuderia Toro Rosso

20. Jarno Trulli (Italia) - Team Lotus

21. Heikki Kovalainen (Finlanda) - Team Lotus

22. - HRT F1 Team

23. - HRT F1 Team

24. - Marussia Virgin Racing

25. - Marussia Virgin Racing