Nu au impresionat in primul sezon cu propria echipa in Formula 1, dar nu se dau batuti atat de usor. Germanii de la Mercedes au precizat, prin vocea lui Dieter Zetsche (CEO-ul companiei), ca vor sa ramana inca multi ani de acum incolo in Marele Circ. "Vrem sa stam aici (nr. in F1) pe termen lung. Vrem sa fim mai buni in 2011", a precizat Zetsche.

Michael SchumacherFoto: Agerpres

Criza economica mondiala a facut ca, rand pe rand, nume importante precum BMW (marii rivali din Germania), Honda si Toyota sa spuna pas intrecerilor din Formula 1. Mercedes a ramas insa pe pozitii, iar, chiar mai mult, a hotarat sa concureze in Marele Circ cu o echipa proprie incepand din 2010.

"Ne aflam in Formula 1 de cativa ani buni si vrem sa stam aici pe termen indelungat. Nu mai vreau sa decidem in fiecare an daca mai stam sau nu in Marele Circ. In ceea ce-l priveste pe Michael Schumacher, el a semnat pentru trei ani cu noi. Era foarte greu sa poata sa impresioneze de la primul sezon, atata timp cat masina nu a fost una competitiva", a precizat Dieter Zetsche, citat de The F1 Times.

"Este absolut normal ca ne dorim ca in 2011 rezultatele noastre sa fie altele. Nu putem insa sa stim cu siguranta ce se va intampla, asa e in sport. Daca totul ar fi previzibil, ne-am plictisi de moarte", a conchis Dieter Zetsche.

MercedesGP a incheiat sezonul 2010 din Formula 1 pe locul patru in clasamentul constructorilor, cu 214 puncte acumulate. RedBull (498), McLaren (454) si Ferrari (396 puncte) au fost team-urile care au terminat pe podium.