Fostul campion mondial de Formula 1, Alain Prost, va concura pentru al doilea sezon consecutiv la Trofeul Andros cu Dacia Duster. Dupa ce in editia trecuta a incheiat pe locul secund, pilotul de 55 de ani are ca obiectiv castigarea titlului. In drumul spre indeplinirea obiectivului sau va intalni adversari puternici, printre care si un alt fost campion mondial din Formula 1, care debuteaza in 4 decembrie la competitia automobilistica pe zapada, Jacques Villeneuve.

Dacia DusterFoto: tropheeandros.com

"S-a muncit la Duster Ice inca de anul trecut si suntem convinsi ca avem o masina foarte competitiva pentru aceasta editie. Concurenta promite sa fie si mai apriga de aceasta data, asa ca va trebui sa oferim performanta si consistenta daca vrem sa concuram pentru titlu. Obiectivul meu personal este sa castig Trofeul Andros cu Dacia", a declarat Alain Prost, care va concura la bordul unui Duster Ice dotat cu un motor de 3.0l V6, cu 350 cai putere.

"Am gasit o masina pe gustul meu. Am facut progrese, in special la motor si suspensii. Masina se comporta mult mai bine decat anul trecut, mai ales cand conditiile meteo se deterioreaza si pe traseu incep sa se formeze santuri", a adaugat pilotul francez.

De patru ori campion mondial in Formula 1, Alain Prost a castigat Trofeul Andros in 2008, concurand la bordul unei Toyota Auris.

Castigatorul editiei trecute, Jean-Philippe Dayraut, l-a desemnat pe Alain Prost ca fiind principalul contra-candidat. In acest sezon, Prost va avea printre adversari si un fost campion mondial din Formula 1. Canadianul Jacques Villeneuve, campion mondial de Formula 1 in 1997, va pilota o Skoda.