A devenit cel mai tanar castigator al titlului mondial din Formula 1, iar aceasta performanta i-a adus un cec in valoare de 3 milioane de euro din partea celor de la RedBull. Sebastian Vettel a fost felicitat pentru triumful sau de aproape toata lumea implicata in Marele Circ, dar a existat si o exceptie de marca: Fernando Alonso.

Sebastian Vettel (Red Bull)Foto: Reuters

"Am fost primit extraordinar de aproximativ 50.000 de oameni in Happenheim (orasul natal), am fost foarte emotionat. In acest moment sunt insa putin confuz si am ramas fara cuvinte dintr-un motiv: Fernando Alonso nu m-a felicitat nici pana in ziua de azi", a declarat campionul mondial din Formula 1.

Locul intai ocupat la finalul sezonului din Marele Circ i-a adus lui Sebastian nu mai putin de trei milioane de euro din partea echipei sale.

Pe langa Vettel, aproximativ 500 de oameni au fost premiati pentru dubla din sezonul 2010 al Formulei 1 (titlul la piloti si la constructori). Angajatii din uzina celor de la RedBull au primit o prima de cate 12.000 de euro, in timp ce mecanicii (nr. cei cu responsabilitati mult mai importante) au fost recompensati cu cate 50.000 de euro.

De asemenea, austriecii de la RedBull vor primi 73 de milioane de euro din partea FIA (conform acordului Concorde) pentru rezultatele inregistrate in recent incheiatul sezon din Formula 1.

In ceea ce priveste bugetul pentru stagiunea 2011 a Marelui Circ, Dietrich Mateschitz (patronul echipei) a precizat ca RedBull se va baza pe o suma cuprinsa intre 100 si 500 de milioane de euro.