I-a tinut piept lui Fernando Alonso la MP de la Abu Dhabi, iar la finalul cursei a fost mandru de faptul ca a facut o cursa deosebita. Vitaly Petrov a participat activ la stabilirea noului campion mondial din Formula 1, rusul "obligandu-l" pe Alonso sa incheie cursa pe un insuficient loc 7 (in urma acestui rezultat, Sebastian Vettel a cucerit tilul mondial). La finalul Grand Prix-ului, ibericul i-a aratat pumnul pilotului de la Renault in semn de "multumire". "A fost un semn de proasta crestere", a replicat Petrov.

Vitaly Petrov, pilot Renault Foto: Reuters

"Mi-am facut doar datoria in ultima cursa a sezonului. Eu am cariera mea, el pe a lui (nr. Alonso). Intodeauna am incercat sa dau tot ce e mai bun, asa a fost si la Abu Dhabi. Gestul lui Fernando de la finalul Grand Prix-ului (nr. a ridicat pumnul catre pilotul rus) denota o proasta educatie. Am o regula in legatura cu aceste lucruri: daca esti suparat sau dezamagit, nu arata asta niciodata in public", a precizat Vitaly Petrov.

Fernando Alonso nu l-a putut depasi pe Vitaly in cadrul MP de la Abu Dhabi, ibericul incheind cursa pe un dezamagitor loc sapte. In urma acestui rezultat, pilotul celor de la Ferrari a pierdut titlul mondial in favoarea lui Sebastian Vettel (RedBull).

Clasament piloti (final):

1 Sebastian Vettel - RedBull 256 puncte/ Campion mondial

2 Fernando Alonso - Ferrari 252

3 Mark Webber - RedBull 242

Vezi aici gestul lui Alonso la adresa lui Petrov: