​Sebastian Vettel a devenit, duminica, cel mai tanar campion mondial de Formula 1, la 23 de ani si 134 de zile, insa nu a avut timp pana acum sa realizeze ceea ce a obtinut. Aflat acasa la Red Bull, in Salzburg, Vettel a ​sustinut o conferinta de presa, raspunzand si intrebarilor despre Fernando Alonso, pilot ce a pierdut titlul in ultima cursa.

Sebastian Vettel, campion mondial F1Foto: Reuters

"Nu prea am avut timp sa ma gandesc la ceea ce s-a intamplat. Totul a fost atat de rapid, asa ca am nevoie de timp, sa se linisteasca totul pentru a ma putea gandi la ceea ce am realizat", a declarat marti Vettel, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta "acasa" la Red Bull, in Salzburg.

"Nu am devenit campion mondial peste noapte, acesta este obiectivul meu de mic si, cand se indeplineste, e ca un pas mare inainte. Acest titlu nu va fi ultimul. Trebui sa continuam si sa gasim alte motivatii. Oamenii care ne cunosc pot sa stea linistiti pentru ca vrem sa continuam la acelasi nivel si in sezonul urmator", a adaugat noul campion al Formulei 1, care nu a avut timp inca sa sarbatoreasca reusita sa alaturi de fanii din Germania. Vettel va ajunge in tara sa natala abia la sfarsitul lunii, dupa cateva teste la Abu Dhabi, cand va fi numit si cetatean de onoare al orasului Heppenheim.

Intrebat de rivalul Fernando Alonso, Vettel a replicat: "Cand eu am inceput sa concurez in Formula 1, Fernando Alonso era unul dintre principalii piloti de admirat. Chiar si acum el este unul dintre cei mai completi piloti din lume. Nu am motive pentru a avea vreo problema cu el".

In ceea ce priveste planurile pentru sezonul urmator, pilotul german a mentionat: "Trebuie sa ne aparam titlurile la piloti si constructori, dar totul este inca departe, trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne recuperam energia in timpul vacantei de iarna".

Sebastian Vettel a castigat prima sa cursa din Formula 1 in 2008, in Italia, alaturi de Toro Rosso, devenind cel mai tanar pilot din istorie ce a castigat un Mare Premiu, la 21 de ani si 74 de zile. In sezonul trecut, Vettel a trecut la Red Bull, incheiand campionatul pe locul secund, la 11 puncte fata de campionul Jenson Button. In 2010, dupa zece clasari in pole position si cinci Mari Premii castigate, a devenit campion mondial, la patru puncte distanta de Fernando Alonso.