"Mi-ar placea ca Webber sa castige titlul mondial. Merita din plin", sunt cuvintele lui Lewis Hamilton care dau nastere unor speculatii in paddock. Se va crea o coalitie impotriva lui Alonso la Marele Premiu de la Abu Dhabi? Fara ordinele de cursa de la Hockenheim, ibericul ar fi avut doar un punct avans fata de Mark Webber. "Multa lume este dezamagita de ceea ce s-a intamplat in Germania", a precizat actualul campion mondial, Jenson Button (McLaren).

Hamilton il vrea pe Webber campion Foto: Reuters

"Mi-ar placea ca Mark (nr. Webber) sa se impuna. A facut o treaba minunata in acest an. Cu toate ca a fost pilotul numarul doi al echipei. A luptat si a crezut in sansa sa pana la capat. Tot respectul pentru acest lucru. Merita sa castige titlul mondial", a declarat Hamilton.

"Multa lume este dezamagita de ceea ce s-a intamplat la Hockenheim (Massa i-a cedat victoria lui Alonso), iar daca Fernando va castiga titlul se va vorbi despre punctele castigate in Germania. Daca se va impune (nr. Alonso), sper s-o faca la o diferenta mai mare de sapte puncte (atat cat a castigat prin noncombatul lui Felipe). Lupta se va da intre Mark si Fernando", a declarat Jenson Button, pilotul celor de la McLaren Mercedes.

Referindu-se la modul in care si-a tratat RedBull pilotii, Button a precizat ca austriecii sunt un model demn de urmat.

"M-a impresionat modul in care RedBull le-a dat libertate pilotilor sai. Daca ai o sansa sa castigi, atunci trebuie sa fii lasat sa lupti. Asta am vazut la ei si cred ca este o procedura corecta", a incheiat Button.

Clasamentul actual:

1 Fernando Alonso 246 Pct

2 Mark Webber 238 Pct

3 Sebastian Vettel 231 Pct

4 Lewis Hamilton 222 Pct

Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultimul din calendarul competitional al Formulei 1 (sezonul 2010), va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 15.00.