Campionul mondial en-titre al Formulei 1, Jenson Button, a scapat teafar dupa o incercare de atac armat a sase barbati in Sao Paulo (Brazilia), informeaza Reuters. Pilotul britanic se intorcea la hotelul in care era cazat, dupa sesiunea de calificari de pe circuitul de la Interlagos, si a scapat nevatamat gratie prezentei de spirit a soferului masinii sale.

Jenson Button, pilot McLaren MercedesFoto: Reuters

In jurul orei locale 19:00, Jenson Button, alaturi de tatal sau, managerul Richard Goddard si fizioterapeutul Mike Collier au parasit circuitul, indreptandu-se catre hotel, in momentul in care au vazut ca spre masina lor se apropiau sase barbati inarmati.

"Ne intorceam de pe circuit si mergeam cu masina incet prin traficul aglomerat. Ma uitam pe geamul masinii si am observat un barbat cu o arma. Am spus si imediat ce am spus asta, soferul a intors masina. Atunci am vazut sase barbati, toti avand mitraliere", a declarat Jenson Button.

"Am observat ca unul dintre baieti avea un baston mare si cineva a strigat . Un tip a scos o arma, altul avea o arma si mai mare si toti au inceput sa alerge catre masina. I-am spus soferului: ", a declarat managerul lui Button.

Soferull a lovit cateva masini in momentul in care a intors masina in incercarea de a parasi zona. "Din fericire soferul nostru era politist. Daca nu ar fi fost el, probabil ar fi urmat ceva foarte urat. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi scos masina de acolo", a adaugat managerul lui Button.

Autoritatile din Sao Paulo au anuntat ca vor spori numarul fortelor de securitate pentru a transporta pilotii si staff-ul echipelor de pe circuit.

Sao Paulo este orasul cu cea mai mare rata de criminalitate din America de Sud si aceasta nu este prima data cand oameni din Formula 1 sunt implicati in acest tip de incidente. In urma cu patru ani, membri ai echipei Toyota au fost implicati intr-un atac armat in momentul in care paraseau circuitul brazilian si din fericire nimeni nu a fost ranit.