Martin Whitmarsh, boss-ul echipei McLaren, a precizat ca ambii piloti ai team-ului (Lewis Hamilton si Jenson Button) au fost si vor fi tratati egal. Cu toate acestea, oficialul "Sagetilor Argintii" a avertizat opinia publica in legatura cu posibilitatea utilizarii "metodei Ferrari" (Button sa ii cedeze, daca va fi cazul, locul in cursa lui Hamilton), informeaza bbc.co.uk.

Vodafone McLaren MercedesFoto: Reuters

"O sa vedem ce se va intampla in cursa din week-end (MP al Braziliei). Este o relatie buna intre cei doi piloti. Sunt sigur ca vor coopera in cursa", a spus Martin Whitmarsh.

Hamilton are sanse mai mari sa castige titlu fiind la o distanta de 21 de puncte de primul clasat (Fernando Alonso - Ferrari), in timp ce Button are 42 de puncte de recuperat in cele doua curse care au mai ramas pana la finalul campionatului de F1 (50 de puncte este maximul pe care il poate castiga).

Oficialul celor de la McLaren a spus ca echipa ii acorda tot sprijinul lui Button in cursa pentru castigarea titului dar, in cazul in care Hamilton are sanse mai mari sa castige, acesta trebuie sa-i cedeze locul campionului mondial din 2008.

Strategia a fost utilizata de team-ul Ferrari (implicat in mai multe scandaluri din aceasta cauza), cu toate ca Federatia Internationala de Automobilism (FIA) interzice astfel de practici.

Calificarile Marelui Premiu al Brazilei vor avea loc sambata, de la ora 17:55, iar cursa propriu zisa va fi duminica, de la ora 17:55, in direct pe TVR 1.