Mark Webber si Sebastian Vettel sunt preferatii boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone, pentru castigarea titlului de campion mondial in acest sezon. Britanicul, care saptamana trecuta a implinit 80 de ani, a oferit un interviu publicatiei Financial Times in care dezvaluie motivele pentru care ii sustine pe cei doi piloti ai Red Bull, dar si in care vorbeste despre echipele debutante in F1 ca fiind "o rusine" pentru acest sport.

Ecclestone, sustinatorul Red Bull pe final de sezonFoto: Reuters

Cu doua etape ramase de disputat din acest sezon, Fernando Alonso conduce in clasamentul pilotilor, fiind urmat la 11 puncte de Mark Webber, la 21 de Lewis Hamilton si la 25 de Sebastian Vettel. Spaniolul de la Ferrari nu este insa printre preferatii lui Ecclestone.

"Vreau ca titlul sa-l castige unul dintre pilotii de la Red Bull. Daca se va intampla acest lucru, atunci anul viitor vom avea cinci campioni mondiali ce se vor lupta pentru titlu. O asemenea situatie ar putea spori ratingul dar si veniturile Formulei 1", a declarat Bernie Ecclestone.

La adresa celor trei echipe care au debutat in Formula 1 in acest sezon, (Virgin, Lotus si HRT) seful Formulei 1 nu a avut cuvinte de lauda. "Acele echipe nu au facut nimic pentru noi, sunt o rusine. Trebuie sa scapam de cativa din acesti invalizi", a mentionat Ecclestone, care a adaugat ca Lotus ar merita sa continue in F1 si in urmatorii ani, insa l-a criticat pe Sir Richard Branson, patronul echipei Virgin: "Richard ar trebui sa puna mai multi bani, nu? Ar fi putut urma exemplul sefului de la Red Bull si sa investeasca serios".