Dupa o pauza de trei ani, Michael Schumacher a revenit in Formula 1, dar rezultatele multiplului campion sunt departe de asteptarile fanilor. Alain Prost (fost campion in Marele Circ) stie motivul pentru care germanul nu mai conteaza in lupta de la varful ierarhiei: varsta inaintata - 41 de ani, informeaza Motorsport. "Nu pneurile sunt de vina, este doar o problema de varsta", a precizat francezul.

Michael SchumacherFoto: Reuters

"Ar fi fost bine pentru el sa precizeze ca revine in F1 pentru a-l ajutat pe Nico Rosberg (coechipierul sau), pe MercedesGP sau pe bunul prieten Ross Brawn (cu care a colaborat si la Ferrari). Cred ca s-a crezut mai puternic decat este.

Consider ca pneurile sunt doar o scuza, Schumacher s-a adaptat mereu la orice fel de monopost, asta a fost principala lui calitate. Nu este posibil sa revii in frunte dupa o pauza de trei ani. Eu cred ca este doar o problema de varsta", a declarat Alain Prost pentru L'Equipe, citat de Motorsport.

Pe aceeasi nota a continuat si Flavio Briatore, fostul boss al celor de la Renault fiind de parere ca Schumacher nu mai poate reveni in fruntea ierarhiilor din Formula 1.

"Il stim pe Schumacher din perioada Benetton si Ferrari, toata lumea il cunoaste drept un super campion. Nu cred ca a fost o decizie buna sa revina in Formula 1. Daca va continua si anul urmator, cred ca va fi aceeasi poveste", a precizat Briatore.

In varsta de 41 de ani, Michael Schumacher a strans 54 de puncte in actuala stagiune a Formulei 1, germanul aflandu-se in spatele coechipierului Nico Rosberg (25 de ani, 122 de puncte).