Circuitul International al Coreei de Sud a primit marti aprobarea din partea Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), informeaza site-ul oficial al Formulei 1. Proaspat construit, circuitul de la Yeongam era inca sub semnul intrebarii, existand temeri ca nu va putea fi finalizat la timp. Marele Premiu al Coreei de Sud se va disputa conform programului, peste doua saptamani.

Foto:

Dupa inspectia efectuata luni si marti, directorul de curse al Formulei 1, Charlie Whiting, a mentionat ca starea circuitului este "satisfacatoare" si va primi licenta la timp. Yung Cho Chung, presedintele Federatiei de Automobilism a Coreei de Sud, a mentionat: "Suntem incantati ca toate lucrarile sunt finalizate spre statisfactia completa a FIA si ca putem spune bun venit Formulei 1. Cicruitul a fost construit la cele mai inalte standarde si va deveni epicentrul motorsportului din aceasta tara. Credem ca Marele Premiu al Coreei de Sud va fi catalizatorul ce va starni interesul enorm in acest sport in toata tara. FIA a avut un rol crucial de la inceput si ne-a sprijinit enorm, in termeni de expertiza, sfaturi si cunostinte".

Circuitul din Yeongam, localizat in South Jeolla, provincie situata in sud-vestul Coreei de Sud, are 5,615 kilometri si a fost proiectat de Hermann Tilke, putand gazdui 130.000 de spectatori. MP al Coreei de Sud va debuta in 22-24 octombrie.