Rusul de la Renault, Vitaly Petrov, a fost sanctionat de catre comisarii cursei de la Suzuka, in Marele Premiu al Japoniei, dupa ce pilotul a provocat un incident la start. Comisarii au analizat si incidentul in care a fost implicat Felipe Massa insa au hotart sa nu-l penalizeze pe brazilian.

Petrov, accident la SuzukaFoto: Reuters

La startul cursei de la Suzuka, Vitaly Petrov a virat in directia lui Hulkenberg, atingandu-i germanului roata din fata. In urma contactului, rusul a iesit in decor, izbindu-se de parapet. Petrov s-a aparat declarand ca a incercat sa il evite pe Nick Heidfeld (BMW Sauber), insa comisarii au ajuns la concluzia ca rusul a cauzat un incident ce putea fi evitat. Astfel, Petrov a fost penalizat cu cinci pozitii pe grila de start in urmatorul Mare Premiu al Formulei 1.

Comisarii au anchetat si incidentul din primul tur care a dus la abandonurile lui Felipe Massa (Ferrari) si Vitantonio Liuzzi (Force India). Massa a iesit prin dreapta pistei pentru a-l evita pe germanul Nico Rosberg, dar cand a revenit pe circuit nu a putut lua curba si l-a lovit pe Liuzzi, urmarea fiind abandonul ambilor piloti. Dupa ce au analizat probele video si au ascultat parerile celor implicati, comisarii au decis sa nu acorde nicio sanctiune in acest caz.