Fostul campion de Formula 1, ​Niki Lauda pariaza pe spaniolul Fernando Alonso pentru castigarea titlului mondial in acest an. Desi in urma cu o luna austriacul sustinea ca Vettel este in "pole position" pentru titlu, cele doua victorii consecutive ale lui Alonso l-au facut sa-si schimbe opinia.

Fernando Alonso (Ferrari)Foto: Reuters

Triplu campion mondial de Formula 1, Niki Lauda nu da nicio sansa celorlalti piloti din F1, in duelul cu Alonso. Intr-un interviu acordat publicatiei austriece Osterreich, Lauda nu crede ca Webber, Hamilton, Vettel sau Button ii pot pune probleme lui Alonso. "Ma tem ca ceilalti nu au nicio sansa, mai ales ca, se pare, Marele Premiu din Coreea nu va mai avea loc".

"Alonso va castiga titlul pur si simplu pentru ca e, in acest moment, cel mai puternic pilot. E dublu campion mondial si nu din intamplare. Are viteza, inteligenta si capacitatea de a-si asuma riscuri intr-o maniera eficienta pentru a obtine intotdeauna cel mai bun punctaj. E pur si simplu cel mai bun. Alonso va face tot ce ii sta in putinta pentru a elimina diferentele de puncte dintre el si Webber", sustine Lauda.

Cu 100 de puncte puse in joc pentru ultimele patru etape, Fernando Alonso are de recuperat 11 puncte fata de liderul actual al clasamentului, Mark Webber. Un alt contracandidat la titlu, Hamilton a abandonat in trei din ultimele patru etape din Formula 1, insa stie ca sansele sale la titlu sunt inca vii: "Acum e momentul luptei", a declarat pilotul britanic.

Clasament actual F1:

1. Mark Webber (RBR-Renault) 202 puncte

2. Fernando Alonso (Ferrari) 191p

3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 182p

4. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 181p

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 177p