Duelul dintre Valentino Rossi si Jorge Lorenzo din Marele Premiu al Japoniei a incantat fanii Motomondialului de viteza, insa atmosfera in boxele Yamaha a fost cat se poate de tensionata. Managerul Yamaha, Lin Jarvis, l-a criticat dupa cursa pe italian pentru manevrele efectuate, iar Jorge Lorenzo s-a aratat deranjat de depasirile "nu tocmai curate" ale "Doctorului.

Duel intens intre coechipierii de la YamahaFoto: Reuters

Rossi declara in urma cu doua saptamani ca il va ajuta pe coechipierul sau de la Yamaha sa castige titlul Mondial, daca va fi nevoie. "Doctorul" nu a considerat ca e nevoie de asa ceva in cursa de la Motegi si a impins duelul cu Lorenzo la limita, cei doi coechipieri de la Yamaha atingandu-se de trei ori, Lorenzo fiind aproape de a cadea.

Lin Jarvis, managerul Yamaha a vorbit despre duelul intens dintre Rossi si Lorenzo: "Comportamentul lui Rossi cu Lorenzo nu a fost corect. Dupa cursa, Jorge a venit sa ne ceara parerea in legatura cu ceea ce s-a intamplat cu Valentino. Eram patru persoane: doi reprezentanti Yamaha, Furusawa si cu mine. Toti am fost de acord ca nu era necesar un asemenea duel intre doi coechipieri, deoarece speram ca pilotii nostri sa mentina o marja mai mare de siguranta intre ei, iar ei in cursa au fost prea aproape. Furusawa a vorbit dupa cursa cu Valentino si i-a spus sa se comporte diferit cu pilotii Yamaha, i-a explicat clar pozitia noastra fata de aceasta situatie si l-a facut sa constientizeze ca aceasta cursa a fost intensa si dificila, in special in acest moment al campionatului".

"In timpul cursei am fost tensionat si mi-a crescut adrenalina, dar cred in continuare ca Rossi a trecut prea aproape de el. Nu ne plac astfel de curse agresive, scopul nostru este altul. Din punct de vedere sportiv, cursele pot fi mai plictisitoare si mai putin spectaculoase fara acest tip de dueluri, dar noi vrem ca pilotii nostrii sa termine cursa. Vrem ca pilotii nostri sa se respecte. Valentino a fost prea agresiv, dar nu e nimic de pedepsit iar conducatorii cursei nu au luat nicio masura", a adaugat Jarvis.

Jorge Lorenzo l-a criticat dur pe Valentino Rossi dupa cursa: "Actiunile mele au fost tot timpul curate, fara a atinge pe cineva. In schimb, depasirile lui sunt legale, nu poate fi sanctionat pentru ele, dar mi-au adus aminte de duelurile pe care le avea cu Gibernau in trecut, cu Stoner la Laguna Seca. Acum a venit randul meu. Depasirile pe care le-a facut in duel cu mine nu au fost curate. M-am temut putin pentru integritatea mea. Cand te sprijini pe un pilot si il impingi in afara nu este legal, dar..."

"Problema e ca suntem de la aceeasi echipa, eu lupt pentru titlul mondial si nu doar Yamaha este interesata ca eu sa castig titlul. Este in joc si titlul pentru constructori. O cazatura a amandurora ar fi insemnat ca Ducati sau Honda ne-ar fi ajuns in clasament. Eu stiam ca actiunile sale nu sunt prea curate, dar pe mine nu m-a mai atins niciodata si nici nu m-a scos de pe circuit. De aceasta data a fost diferit. Cred ca sunt un pilot cu , in comparatie cu Stoner si Gibernau, asa ca data viitoare voi reactiona intr-o forma mai agresiva", a adaugat spaniolul, potrivit publicatiei spaniole Marca.