Ferrari nu a primit nicio pedeapsa din partea FIA pentru ordinele de echipa din cadrul Marelui Premiu al Germaniei, peninsularii convingandu-i pe oficiali ca nu s-a intamplat nimic ilegal pe circuitul de la Hockenheim. "Massa era suparat pentru ca i s-a spus ca este prea lent, de aceea s-a lasat depasit de Alonso", a fost explicatia Scuderiei, informeaza Motorsport. Surprinzator sau nu, Federatia Internationala de Automobilism i-a crezut pe italieni.

Ordinele de echipa, permise din 2011Foto: Reuters

"Lui Felipe i s-a comunicat ca este mai lent decat Fernando pentru a-l motiva, a-l face sa mearga mai bine. Suparat din cauza mesajului, Massa a hotarat sa incetineasca, iar de aici au aparut discutiile. Alonso nu stie nimic despre eventuale ordine de echipa", a declarat Carlos Gracia, presedintele Federatiei Spaniole de Motorsport, oficial care a auzit pledoaria italienilor in fata FIA.

Interesant este faptul ca dupa depasirea lui Massa de catre Alonso, inginerul brazilianului i-a spus acestuia in casca: "Bravo, Felipe! Bun baiat".

"Inclin sa cred ca a fost vorba de un ordin de echipa", a precizat Jean Todt, presedinte FIA, in legatura cu incidentul Massa-Alonso. Singura masura luata impotriva italienilor dupa acest incident a fost o amenda de 100.000 de euro, dictata de FIA imediat dupa MP al Germaniei.