Felipe Massa a negat ca este pilotul numarul doi la Ferrari, mentionand ca vrea victoria la Hungaroring, circuitul unde a suferit un accident grav in urma cu un an. In cadrul conferintei de presa dinaintea Marelui Premiu al Ungariei, brazilianul a precizat, de asemenea, ca nu-l va mai lasa pe Fernando Alonso sa-l depaseasca.

Felipe Massa, tot mai aproape de o despartire de FerrariFoto: Reuters

"Da, ma voi lupta pentru victorie aici, oricare ar fi conditiile", a declarat Massa in cadrul conferintei de presa, citat de Reuters. Intrebat daca va reactiona la fel in cazul in care va fi pus in aceeasi situatie ca in Marele Premiu al Germaniei (i-a cedat prima pozitie coechipierului Alonso), pilotul brazilian a raspuns: "Voi castiga. In momentul in care voi spune ca sunt pilotul numarul doi, atunci nu voi mai concura".

Massa a declarat ca ceea ce s-a intamplat la Hockenheim l-a facut mai puternic si s-a enervat in momentul in care un reporter din tara sa natala a sugerat ca si-a tradat tara in momentul in care a acceptat sa indeplineasca ordinul echipei: "Intotdeauna voi face tot ceea ce pot pentru tara mea. Pentru mine, tara mea este cel mai important lucru. Am demonstrat lucrul acesta deja de multe ori in viata mea. Vreau tot ceea ce e mai bun pentru echipa. Nu sunt aici doar pentru a ma intrece. Sunt aici pentru a castiga. Atat timp cat sunt apt de victorii, trebuie sa merg pana la capat, sa ma lupt pentru a castiga".

Rubens Barrichello, pus si el in aceeasi situatie ca Massa pe vremea cand concura alaturi de Michael Schumacher pentru Ferrari, a declarat: "Mi-a parut rau sa vad ca si el trebuie sa treaca printr-un lucru atat de rau. Nimeni nu ar trebui sa simta astfel de sentimente. Felipe este prietenul meu si as fi vrut sa nu treaca si el prin asta".

Felipe Massa a ales sa-si asculte echipa in Marele Premiu al Germaniei si sa-i cedeze prima pozitie coechipierului sau, Fernando Alonso, desi o victorie ar fi fost foarte importanta pentru el, deoarece in acea zi se implinea un an de la accidentul sau de la Hungaroring. Brazilianul se intoarce acum pentru prima data de la accident pe circuitul din Ungaria, si marturiseste ca acel moment l-a schimbat: "Am ajuns sa respect mai mult viata. Cateodata ne gandim ca astfel de lucruri nu ni se pot intampla noua, dar nu e adevarat. Dupa ce trecem prin astfel de situatii intelegem ca nu suntem diferiti de celelalte persoane".