20 din cei 24 de piloti aliniati la start in acest sezon - Williams si Renault au refuzat - au luat parte la un sondaj realizat de catre publicatia germana Bild. Rezultatul? Fernando Alonso a fost desemnat de catre adversarii sai cel mai bun pilot din acest sezon, iar Nico Rosberg a primit un vot pentru "cea mai frumoasa fata din paddock".

Fernando Alonso (Ferrari - F1)Foto: Reuters

Rugati sa mentioneze care este cel mai bun pilot din toate timpurile, concurentii din acest sezon l-au desemnat pe Ayrton Senna, la mare distanta in preferintele lor urmand Michael Schumacher (trei voturi) si Alain Prost (doua voturi).

La intrebarea cine este cel mai bun pilot din cei ce concureaza in actualul sezon, Fernando Alonso a primit cele mai multe voturi (noua) din partea colegilor. Spaniolul nu a fost insa in fruntea listei si la intrebarea "cine credeti ca va ridica trofeul la finalul anului". Lupta dintre Hamilton si Vettel a fost stransa, britanicul strangand insa cu doua voturi mai multe decat pilotul de la Red Bull: 8-6.

La categoria cel mai agresiv pilot, Hamilton a fost in fruntea listei, iar la "cel mai periculos circuit" Monaco a primit cele mai multe voturi (noua).

"Cea mai frumoasa fata din paddock" a fost aleasa jurnalista franceza Marion Jolles, care a devansat-o pe iubita lui Hamilton, Nicole Scherzinger, dar si pe Nico Rosberg, pilotul de la Mercedes GP primind si el un vot la aceasta categorie.

In acest sondaj al publicatiei Bild au fost angrenati si directorii echipelor din Formula 1. Directorul de la Mercedes GP l-a notat cu 10 pe Schumacher pentru abilitatile tehnice, in timp ce lui Rosberg i-a acordat un 9. Tanarul german a recuperat insa la capitolul "Playboy-Faktor", pentru care a fost notat cu 9, iar Schumacher cu 8. La aceeasi rubrica, de "Playboy", cei doi piloti de la Red Bull au ramas repetenti. Christian Horner l-a notat cu 0 pe Mark Webber si cu -1 pe Vettel.

Martin Whitmarsh (McLaren) l-a notat cu 10 pe Hamilton la talent, camaraderie, prezenta si instinctul de pilot, insa a primit nota 5 la rubrica "Playboy". In schimb, Jenson Button a primit nota maxima la toate categoriile.

Stefano Domenicali (Ferrari) a fost mai "zgarcit", el acordandu-i un 9 lui Alonso pentru instinctul de pilot si un 8,5 lui Massa. La rubrica talent, Massa a primit aceeasi nota, pe cand Alonso a fost notat cu 10.