Pe val inaintea Marelui Premiu de la Istanbul, Red Bull a trecut imediat de la extaz la dezamagire. Incidentul dintre cei doi piloti ai team-ului ce a dus la abandonul lui Vettel i-a infuriat pe oficialii echipei, insa criticile s-au indreptat catre liderului actual al clasamentului, Mark Webber.

Christian Horner, boss-ul de la Red Bull a declarat dupa cursa ca este suparat pe ambii piloti, dar a criticat faptul ca Webber nu i-a lasat spatiu de manevra lui Vettel. "A fost ceva inadmisibil. Aveam o strategie mult mai buna decat McLaren, echipa ce a fost foarte puternica la Istanbul. Sa vad cum pilotii nostri se ciocnesc a fost o mare deceptie. Pilotii nu ar fi trebuit niciodata sa provoace o astfel de situatie ce ne-a costat foarte multe puncte. Prioritatea este sa invingem celelalte echipe si duminica aveam 43 de puncte in mana, dar am ramas doar cu 15. Acum trebuie sa ne calmam, sa situatia si sa reactionam in Canada".

"Ceea ce cerem pilotilor nostri este sa-si ofere spatiu, dar ei nu au facut-o. Cei de la McLaren s-au luptat, dar si-au lasat spatiu unul altuia. Asta trebuiau sa faca si pilotii nostri", a adaugat Horner.

Reactiile oficialilor de la Red Bull dupa Marele Premiu al Turciei au lasat impresia ca germanul este "preferatul lor" la castigarea titlului mondial. "Webber era mai lent si Vettel era pus sub presiune de Hamilton. Din pacate Mark nu a fost informat despre acest aspect de catre inginerul sau. Noi i-am spus inginerului sau, dar el nu a transmis informatia. Vettel era mult mai rapid. Daca Webber si el ar fi franat in acelasi timp, Hamilton l-ar fi depasit pe Vettel", a declarat consilierul echipei, Helmut Marko, el negand faptul ca echipa favorizeaza un anumit pilot: "Nu este adevarat. Ne ocupam de echipa si de ambii piloti in aceeasi maniera".

In ceea ce priveste relatia dintre cei doi coechipieri de la Red Bull, Marko a declarat: "Sunt sigur ca nu vor lua masa impreuna in urmatoarele zile".