Formula 1 se intoarce in Statele Unite ale Americii, informeaza site-ul oficial al competitiei. Oficialii "Marelui Circ" au ajuns la un acord cu promoterii Formula 1 United States Grand Prix™, astfel ca Austin (Texas) va fi gazda unei noi curse de F1, incepand cu sezonul 2012.

Formula 1 nu a mai avut o cursa in SUA din 2007, atunci cand Ecclestone a declarat ca F1 nu are nevoie de o cursa americana, desi Marele Premiu al SUA atragea anual 125.000 de fani. In urma cu doua luni, Bernie Ecclestone, boss-ul F1, a mentionat ca vrea o cursa in New York City, dar cum aceasta idee nu s-a materializat, oficialii au ajuns la un acord pentru construirea unui nou circuit in Austin.

"Pentru prima data in istoria Formulei 1 din Statele Unite o locatie de clasa mondiala va fi construita cu scopul de a gazdui in mod special acest eveniment. Au trecut 30 de ani de cand Marele Premiu din SUA a fost gazduit pe un circuit permanent in Watkins Glen (1961-1980). De atunci, F1 a fost gazduit de Long Beach, Detroit, Dallas si Phoenix, toate fiind circuite de strada temporare. Indianapolis s-a alaturat in 2000. Lewis Hamilton a castigat MP al SUA in 2007, punand capat celor opt ani pe Indianapolis Motor Speedway. Aceasta va fi prima data cand o utilitate va fi construita de la 0 in mod special pentru Formula 1", a declarat Bernie Ecclestone.

"Suntem onorati si mandri ca am ajuns la o intelegere cu detinatorii drepturilor comerciale F1. Am muncit mai multi ani pentru a aduce acest eveniment minunat la Austin, statul Texas, si bineinteles inapoi in SUA. Toate partile implicate au incredere unele in celelalte si sunt hotarate sa faca din aceasta cursa un eveniment global prestigios. Austin este o combinatie rara intre frumusete si o amplasare geografica ideala. Restaurantele dragute, ospitalitatea de renume mondial si infrastructura de transport excelenta face din Austin o gazda ideala pentru un eveniment de aceasta magnitudine", a mentionat Tavo Hellmund (Full Throttle Productions).

Contractul pentru gazduirea unei curse de Formula 1 in Statele Unite este valabil pentru perioada 2012-2021.