Pilotul italian Giorgio Bartocci a scapat cu viata dintr-un accident ingrozitor suferit in timpul Trofeului Lamborghini ce s-a desfasurat in weekend pe circuitul de la Brno (Cehia). La bordul unui Lamborghini Gallardo, italianul a pierdut controlul automobilului, s-a izbit de zid, masina luand imediat foc. Bartocci a ramas blocat in masina, dar gratie curajului unui alt concurent a reusit sa iasa din masina in viata.

"Eram la boxe si urmaream cursa pe monitor, cand l-am vazut pe Giorgio pierzand controlul masinii la iesirea din ultimul viraj al primului tur. Masina s-a lovit de zid si imediat a luat foc. Am stat doua sau trei secunde pentru a intelege ce se intampla deoarece eram sigur ca Bertocci va iesi din masina imediat", a declarat Fabio Babini, pilotul ce l-a scos din flacari pe Bartocci.

"Eu nu aveam casca pe cap deoarece nu era momentul sa intru in cursa. Eram doar in costumul ignifug si m-am apropiat de masina. Urlam la Giorgio sa iasa din masina. L-am vazut ca era constient deoarece se misca si si-a desfacut centura de siguranta, dar nu putea sa iasa deoarece avea picioarele prinse in zona pedalelor. Ne-am apropiat de masina si am deschis usa. In acel moment mi-am dat seama ca nu am cum sa-l scot din scaun", a povestit Babini.

"Cand am reusit pana la urma sa-l scot i-am scos casca pentru a putea respira mai bine. Avea privirea fixa. Credeti-ma, niciodata nu voi reusi sa uit acea privire. Nu puteam sa-mi dau seama cat de grava era starea sa. Strigam intr-una: . La un moment dat mi-a zis: . M-am de acel mic semn de viata avand speranta ca va reusi sa traiasca, desi stiam ca situatia sa este foarte grava".

Starea de sanatate a lui Giorgio Bartocci este stabila, pilotul italian fiind in continuare internat intr-un spital din Brno.