Mercedes GP a renuntat la ideea de a face recurs la hotararea stewarzilor de la MP Monaco de a-l penaliza pe Michael Schumacher pentru o manevra ilegala de depasire in finalul cursei. Desi pilotul german a ramas fara puncte dupa cursa de la Monte Carlo, Mercedes GP marturiseste intr-un cominicat ca se multumeste cu ideea ca FIA a "recunoascut motivele interpretarii" lor.

"In ultimul tur al Marelui Premiu al Principatului Monaco, Mercedes GP Petronas a indemnat pilotii nostri, Michael Schumacher si Nico Rosberg, sa se intreaca de la linia safety car-ului pana la final asa cum este permis potrivit articolelor 40.7 si 40.11. Mercedes GP Petronas a fost pe deplin constient de articolul 40.13, care prevede ca depasirea nu este permisa pe finalul cursei in prezenta safety car-ului. Cu toate acestea, noi am crezut ca mesajele combinate de "safety car in acest tur" si "circuit liber", plus steagurile verzi aratate de stewarzi dupa linia safety car-ului indicau faptul ca acea cursa nu se termina cu safety car-ul pe circuit si toti pilotii erau liberi sa se intreaca", se arata in comunicatul Mercedes GP.

Echipa lui Ross Brawn a avut sprijinul celorlalte team-uri din F1: "Aceasta parere se pare ca a fost impartasita de majoritatea echipelor cu masini in Top 10, care, de asemenea, au dat instructiuni pilotilor lor sa faca depasiri".

"Din discutia noastra cu stewarzii dupa cursa ei au inteles motivele interpretarilor noastre si au recunoscut ca aceasta este o regula noua si o situatie neprobata anterior, dar in cele din urma nu au fost de acord cu interpretarea noastra. Mercedes GP Petronas doreste sa sublinieze ca noi sprijinim in intregime includerea unor fosti piloti in comisia stewarzilor si suntem multumiti de modul profesionist, impartial si corect in care stewarzii s-au comportat la MP Monaco.

FIA a fost de acord sa includa articolul 40.13 in urmatoarea intalnire a Sporting Working Group pentru discutii si, de asemenea, sa ia in considerare dimensiunea penalitatilor de dupa cursa. Credem ca penalizarea de 20 de secunde impusa lui Michael este disproportionata in aceste imprejurari", se mai arata in comunicat.

"Cu toate ca nu putem fi fericiti de acest rezultat, suntem incantati ca FIA a recunoscut motivele interpretarii noastre. Astfel, avand in vedere interesele sportului, Mercedes GP Petronas nu va depune recurs", concluzioneaza Mercedes GP.