Mark Webber este favorit in castigarea titlului mondial in Formula 1, sunt de parere doi fosti campioni mondiali, Jack Brabham si Alan Jones. Pilotul de la Red Bull a castigat doua curse (in Spania si la Monaco) intr-o saptamana, urcand pana pe primul loc in clasamentul general.

Cu victoria de la Monte Carlo, Mark Webber a devenit al doilea australian din Formula 1 ce castiga MP Monaco, dupa Jack Brabham, in 1959. "Doua victorii in opt zile. Sa castig la Monte Carlo este un vis al oricarui pilot F1. Sunt incantat ca pot sa ma alatur lui Ayrton Senna si celorlalti baieti care au castigat aici", a declarat Webber dupa a patra victorie in F1 din cariera sa.

"Monaco este un circuit foarte greu. Stii cu adevarat ca ai realizat ceva dupa ce ai fost acolo. Mark poate castiga titlul mondial, nu am nici cea mai mica indoiala. Este in fruntea clasamentului acum si merita sa castige. Ar fi un lucru minunat pentru Australia, dar si pentru el. Are tot sprijinul meu si cele mai bune ganduri. Sunt mandru de el", a declarat australianul Brabham, campion mondial F1 in 1959, 1960, si 1966.

Alan Jones, campion mondial in F1 in sezonul 1980 are si el numai cuvinte de lauda la adresa lui Webber: "Cred ca este fantastic, a dat lovitura cu pole position-ul, a avut un start foarte bun, nu a cedat presiunii in dese randuri dupa ce cursa a fost intrerupta ceea ce este de multe ori exasperant deoarece te astepti intotdeauna ca cel din spatele tau sa te intreaca, asa ca eu cred ca s-a descurcat de minune. Monaco este o cursa solicitanta si nu este loc de nicio greseala. Mark devine din ce in ce mai bun. Increderea sa este in plina crestere si faptul ca l-a invins pe Vettel de doua ori ii face si mai bine".

Red Bull a reusit o dubla in MP Monaco, Mark Webber si Sebastian Vettel ocupand primele doua pozitii. Australianul conduce in clasamentul pilotilor din acest sezon, acumuland 78 de puncte, fiind la egalitate cu Vettel, coechipierul sau.

Vezi cum au sarbatorit Webber si Vettel "dubla" de la Monte Carlo: