Jersey City ar putea gazdui "reintoarcerea" Statelor Unite ale Americii in calendarul de Formula 1. In acest an, Bernie Ecclestone, boss-ul F1, in incercarea sa de a readuce Marele Circ in SUA, si-a exprimat dorinta de a avea o cursa de Formula 1 la New York sau intr-unul din orasele invecinate. Aflat la o distanta de aproximativ 2 km fata de Manhattan, Jersey City pare a fi solutia cautata de oficialii F1, insa locuitorii orasului sunt impotriva, calificand ideea ca fiind "obscena".

Directorul turismului din Jersey City a dezvaluit planurile organizarii pentru cinci ani a unui Mare Premiu la Jersey City incepand cu 2012, pe o pista de 3.6 mile in Liberty State Park. "Avand ca fundal imaginea New York-ului, alegerea Jersey City pentru Marele Premiu din 2012 nu numai ca va face sa "explodeze" vanzarea biletelor la reintoarcerea F1 in SUA, ci va oferi si imagini de televiziune extraordinare. Pentru a maximiza efectul dramatic, Jersey City ar putea chiar merge pe urmele celor de la Singapore si sa organizeze cursele pe timp de noapte. Cum parcul are 1.212 acri, exista posibilitatea unui record de audienta la un Mare Premiu. Sunt multiple modalitati prin care se poate face cursa interesanta: cu viraje stranse, multe linii drepte, multe optiuni pentru a plasa boxele, facilitati pentru echipe, centrul de presa etc", informeaza autosport.com.

Planurile au fost facute publice la presiunea unor asociatii de mediu care au criticat aceasta idee, spunand ca parcul nu este un loc ce poate fi inchiriat in weekend-uri si ca nimeni nu poate lua acest spatiu cetatenilor. Numeroase asociatii din Jersey City si-au exprimat dezaprobarea fata de o astfel de intentie, calificand ideea ca fiind "obscena".

Sam Pesin, fiul unuia dintre fondatorii parcului, dar si reprezentant al grupului "Prietenii Liberty State Park" a purtat o discutie cu primarul orasului, pentru a-si expune punctul de vedere. "Odata ce se va face o pista acolo, avand in vedere si starea financiara a statului, va fi o presiune pentru a organiza mereu curse acolo. Numele s-ar schimba curand din Liberty State Park in Liberty Race Track. Sunt o multime de locuri in care se poate construi un circuit, iar Liberty State Park nu este unul din ele. Ce au de gand sa faca? Pentru mine nu are niciun sens".

Primarul Jersey City, Jerramiah Healy, a tinut sa calmeze spiritele, declarand: "Jersey City este unul din mai multe orase din SUA care ar putea organiza un Mare Premiu in F1. Au fost putine discutii si deocamdata suntem in faza de explorare".