Pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher a primit joi seara cea mai inalta distinctie civila franceza, insigna de ofiter al Legiunii de Onoare fiindu-i inmanata de prim-ministrul francez, Francois Fillon, un pasionat al sporturilor cu motor.

"Astazi, pentru a gasi comparatia cea mai pertinenta, cred ca ar trebui sa ne intoarcem la originile Formulei 1 si la legendarul Fangio, care fara indoiala a fost de-a lungul anilor singurul dumneavoastra rival. Credeam ca este greu de atins cu cele cinci titluri mondiale ale sale, dar an dupa an, titlu dupa titlu, ca si cum insusi timpul ar fi un mare circuit, dumneavoastra i-ati ajuns pe cei mai gloriosi dintre predecesorii fin Formula 1", a declarat in discursul sau prim-ministrul francez, citat de AFP.

Legendarul Juan Manuel Fangio a castigat de cinci ori titlul de campion in Formula 1, in 1951, 1954, 1955, 1956 si 1957, in timp ce Schumacher are in palmares sapte titluri de campion, obtinute intre '94 si 2004.

Schumacher, 41 de ani, a revenit in acest an in F1 dupa o pauza de trei ani si a vorbit despre "o noua pagina in cariera sa", declarand ca spera sa traiasca in viitor aceleasi momente pe care le-a cunoscut in trecut".

Printre invitati la ceremonia de la Paris s-au numarat presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Jean Todt si fostul pilot Jean Alesi.