Ferrari continua sa spere ca intr-unul din sezoanele viitoare ale Formulei 1 va avea un pilot italian in echipa. Dar nu orice pilot, ci pe campionul mondial MotoGP, Valentino Rossi. Cu toate ca "Doctorul" declara la inceputul anului ca va fi prea batran pentru F1 dupa retragerea din Motomondial, presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, nu-si pierde speranta: "As face orice sa-l am pe Valentino in echipa".

La inceputul anului, Valentino Rossi declara ca a renuntat la ideea de a concura in Formula 1 si se va indrepta catre raliuri, deoarece in momentul in care va renunta la motociclism va fi "prea batran" pentru Marele Circ. Cu toate acestea, Scuderia italiana nu a renuntat la ideea de a-l aduce in F1.

Pentru a putea semna cu Valentino Rossi, insa, Scuderia Ferrari trebuie mai intai sa astepte ca Federatia Internationala de Automobilism sa permita introducerea celui de-al treilea monopost pentru fiecare echipa in Formula 1.

"Noi vrem o a treia masina si eu as face orice sa-l am in echipa pe Valentino Rossi. Dupa ce va castiga si acest sezon din MotoGP se va opri: trebuie sa castige si in Formula 1 cu Ferrari", a declarat Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, potrivit DataSport.

"In acest moment nu mai sunt pilotii italieni castigatori. Pentru mine e suficient ca pilotul meu sa castige. Poate fi australian, ostrogot si sa nu vorbeasca limba italiana, ajunge doar sa castige", a adaugat Montezemolo.

Presedintele Ferrari a vorbit si despre ultima etapa a Formulei 1, de la Shanghai, acolo unde pilotii sai au ocupat locurile patru si noua. "Alonso mi s-a parut incredibil in primele cinci curbe, dar era o singura problema: plecase primul", a declarat Montezemolo dupa ce Alonso a furat startul in Marele Premiu al Chinei.

De asemenea, presedintele Scuderiei italiene a tinut sa inlature suspiciunile cu privire la o posibila relatie tensionata intre pilotii sai: "Intre Alonso si Massa nu e nicio disputa. Ei stiu ceea ce trebuie sa faca si vor continua sa faca acest lucru deoarece sunt constienti ca piloteaza pentru Ferrari si nu doar pentru ei insisi".