Anularea curselor aviatice in Europa a dus la modificarea calendarului Motomondialului de Viteza. Echipele, care dupa Marele Premiu din Qatar s-au intors in Europa, nu au putut face deplasarea in Japonia, acolo unde era programata urmatoarea etapa din MotoGP, astfel incat cursa de la Motegi (25 aprilie) a fost amanata.

"Recenta eruptie a vulcanului din Islanda a cauzat un nor de cenusa care a oprit traficul aerian in si din Europa. Din cauza problemelor transportului aerian din Europa s-a luat decizia sa fie amanata cursa de la Motegi, ce era programata intre 24-25 aprilie", anunta site-ul oficial al competitiei.

"Cu toate ca aceasta problema nu depinde de noi, ne cerem scuze fanilor", a declarat purtatorul de cuvant al MP din Japonia, Hiroshi Oshima.

Biroul Permanent Grand Prix a inaintat Federatiei Internationale de Motociclism (FIM) propunerea ca Marele Premiu al Japoniei sa fie reprogramat pentru 3 octombrie 2010. Astfel, cursa de la Motegi va fi a 15-a etapa a sezonului, dupa Marele Premiu al Malaeziei.

Urmatoarea cursa din Motomondialul de Viteza va fi in Spania, pe 2 mai.

Jorge Lorenzo (Twitter): "Marele Premiu al Japoniei a fost amanat. Pacat, aveam chef sa concurez".