Problemele celor de la Red Bull continua si in Malaezia. Dupa ghinionul din primele doua etape ale sezonului, de la Bahrain si Australia, Sebastian Vettel a avut din nou probleme cu monopostul, in timpul sesiunilor de antrenamente de vineri. Nesansa nu l-a ocolit nici pe coechipierul sau, Mark Webber.

Germanul Sebastian Vettel a fost nevoit sa intre la boxe in timpul antrenamentelor de dimineata, dupa ce monopostul sau "se comporta ca si cum franele s-ar fi blocat". Mecanicii au rezolvat pana la urma problema, pilotul reusind sa-si reia antrenamentele si sa termine cu al noualea timp in prima sesiune. In cel de-al doilea antrenament, Vettel a mers mai bine, stabilind al doilea timp, dupa Lewis Hamilton.

"Am avut probleme astazi, dar nu a fost ceva important. Mark, din pacate, a fost nevoit sa se opreasca si nu a putut termina antrenamentele. Se pare ca motorul a fost de vina. Nu sunt multumit 100% de ceea ce am facut astazi. Cred ca trebuie sa fim mai rapizi. McLaren si Mercedes par rapide si Ferrari a avut un ritm bun, asa ca va trebui sa asteptam pentru a vedea unde ne situam. Acest circuit este unul din cele mai grele si asta si din cauza temperaturii crescute si a umiditatii", a declarat Sebastian Vettel.

Mark Webber a avut si el probleme cu monopostul, intorcandu-se la boxe cu o posibila "supraincalzire" a masinii. Mecanicii au verificat masina, dar au constatat ca "sistemul de racire a masinii functiona bine". In ambele cazuri, problemele masinilor au fost din cauza motoarelor.

“Motorul a fost de vina. Niciodata nu vrei sa-ti fie intrerupte antrenamentele, iar problemele de astazi ne-au costat timp pe circuit. Nu e niciodata bine sa pierzi un motor. E bine totusi ca Vettel a reusit sa aiba un timp bun, asa cum ne si asteptam", a mentionat Mark Webber.