Mercedes nu este inca destul de competitiva - aceasta este concluzia sefului echipei, Ross Brawn, dupa prima cursa a sezonului, de la Bahrain. Cei doi piloti ai echipei, Nico Rosberg si Michael Schumacher au incheiat pe locurile 5, respectiv 6, la o distanta de peste 40 de secunde fata de liderul cursei.

"Echipa s-a descurcat bine la Bahrain, dar trebuie sa recunoastem ca nu suntem inca destul de competitivi si trebuie sa muncim mult pentru a ne apropia de lideri. Am fost foarte multumit de prestatiile lui Nico si Michael de la Bahrain, dar si de modul in care cei doi piloti au lucrat impreuna. Ei au furnizat informatii consistente pentru a putea dezvolta masina in weekend, pana la urmatoarea cursa", a declarat Ross Brawn, seful celor de la Mercedes GP (fosta Brawn GP), potrivit itv-f1.com.

Pentru a anula diferenta dintre Mercedes GP si fruntasele din F1, Brawn a mentionat ca echipa are si un plan pentru dezvoltarea monopostului: "In timp ce masina noastra este puternica, noi avem un plan de dezvoltare pentru urmatoarele curse care ar trebui sa aduca imbunatatirile necesare".

Pe langa aplicarea planului pentru imbunatatirea monopostului, Mercedes va trebui sa mai faca si o alta schimbare pentru urmatoarea cursa din Formula 1, din Australia (28 martie). Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a cerut celor de la Mercedes si McLaren sa-si modifice difuzoarele spate ale monoposturilor deoarece designul lor este impotriva normelor.