Debutul noului sezon de Formula 1 a fost asteptat cu mare interes de iubitorii sporturilor cu motor, dar prima etapa din 2010 a fost una destul de plictisitoare, depasirile realizandu-se aproape numai intre pilotii din partea inferioara a ierarhiei.

"Singura conditie ca sa poti depasi era ca cineva sa faca o greseala", a declarat Michael Schumacher. FIA a schimbat de nenumarate ori regulamentul, dar rezultatul este acelasi: spectacolul a inceput sa lipseasca cu desavarsire.

Regulamentul in vigoare este criticat de cei patru campioni mondiali care ruleaza in acest moment in Marele Circ (Schumacher, Alonso, Hamilton si Button), acestia fiind de parere ca realimentarea ar fi sporit la dinamizarea Grand Prix-urilor de Formula 1, informeaza BBC.

"Va fi dificil sa avem parte de depasiri atata timp cat nu mai exista realimentarea. Pozitiile vor fi stabilite dupa doar primul tur" - Fernando Alonso (Scuderia Ferrari).

"Singura conditie ca sa poti depasi era ca cineva sa faca o greseala sau sa aiba o problema la monopost. Acesta va fi genul de actiune pe care il vom vedea de acum incolo in Formula 1" - Michael Schumacher (MercedesGP).

"Debutezi in cursa cu combustibil, iar oprirea la boxe are legatura numai cu schimbul de cauciucuri. Dupa acest episod se formeaza un adevarat tren pe circuit" - Lewis Hamilton (McLaren Mercedes).

"Cu siguranta, doar in primul tur exista sanse sa poti sa depasesti pe cineva. Din pacate, daca nu se schimba ceva vom continua sa rulam in acest mod prea putin interesant etapa de etapa" - Jenson Button (McLaren Mercedes).

Echipele implicate in Marele Circ discuta deja introducerea in regulament a nu mai putin de doua pitstop-uri obligatorii pentru fiecare echipa intr-un Grand Prix.