Dupa un sezon 2009 dezamagitor, britanicul Lewis Hamilton invata din greseli si priveste increzator inaintea unui nou an de Formula 1. Pilotul de la McLaren a trecut cu greu peste scandalul in care a fost implicat in sezonul trecut si marturiseste ca a fost la un pas de a renunta la Formula 1, crezand ca nu are ce cauta in acest sport. Cu patru zile inainte de startul unui nou an competitional, Hamilton e gata sa-l infrunte si pe fostul sau coechipier, Fernando Alonso.

"Alonso este cel mai bun pilot alaturi de care am concurat. El va fi principalul meu adversar in acest sezon", a declarat Hamilton. "Perioada in care am fost coechipieri a fost grea deoarece nu este usor sa ai in aceeasi echipa doi piloti atat de competitivi, in situatia in care nu poate exista decat un singur castigator. A fost o perioada dificila care mi-a servit drept invatatura de minte", a afirmat britanicul.

Inaintea unui nou sezon care se anunta extrem de incitant, Hamilton nu se fereste sa vorbeasca de un episod dificil din viata sa: Marele Premiu al Australiei din 2009, atunci cand a fost descalificat pentru ca l-a lasat pe Jarno Trulli sa-l depaseasca, desi safety car-ul era pe pista. Dupa ce i-a mintit pe stewarzii cursei, Hamilton si-a cerut scuze dupa cateva zile.

Desi marturiseste ca inca nu a trecut cu adevarat peste acest moment, Hamilton recunoaste ca aceasta situatie l-a facut mai puternic. "Nu vreau sa mai fiu in aceasta situatie vreodata. E ca atunci cand mangai un caine, dar el te musca. A doua oara nu mai faci acelasi lucru. Am fost muscat o data si nu mai vreau acelasi lucru. Nu vreau sa mai fiu niciodata in aceeasi situatie. Nu pot sa spun ce se va intampla in viitor, dar intotdeauna am spus ca iubesc acest sport, imi place sa castig, dar pe calea cea dreapta. Integritatea este foarte importanta pentru mine", a mentionat pilotul de la McLaren, potrivit Daily Telegraph.

In acele zile, Lewis Hamilton s-a gandit chiar si la o retragere din Formula 1: "Am simtit ca poate nu era locul meu in acest sport. Nu era o dorinta de a parasi echipa, ci de a inceta sa concurez. Pentru un moment m-am gandit ca este prea mult. Cum sa trec peste aceasta situatie?".

Prima cursa din acest sezon de Formula 1 va avea loc in 14 martie, la Marele Premiu de la Bahrain.