Pilotul de la McLaren Lewis Hamilton renunta la colaborarea cu tatal sau. Anthony Hamilton l-a manageriat pe fiul sau inca de la opt ani, dar va renunta la aceasta pozitie pentru a se ocupa de afacerile personale, dar si pentru a-l lasa pe campionul mondial din 2008 sa "treaca la un alt nivel" in cariera sa: "Faptul ca voi putea lua decizii de unul singur, sa fac singur pasi ma va ajuta sa ma concentrez inainte de inceperea sezonului", a declarat pilotul.

Anthony Lewis s-a ocupat de cariera fiului sau de la varsta de opt ani, dar acum se va retrage "din peisaj" urmand a se concentra doar asupra proiectului sau GP Prep, o academie prin care incearca sa-i familiarizeze pe tinerii piloti cu lumea F1, printr-o serie de teste la bordul unei masini F1.

"Am 25 de ani acum si cred ca era inevitabila o schimbare in acest moment. In ultimii ani am cautat pe cineva sa ne ajute, dar eu nu m-am simtit comfortabil cu altcineva. In acel moment ma simteam bine in aceasta situatie, tata sa fie managerul meu, pentru ca am incredere in el. Managerii sunt in general angajati, dar tata este tata. Cu toate ca ne-am gandit sa aducem pe altcineva, nu am avut destul de multa incredere sa facem acest lucru. Cred ca acum suntem pregatiti sa facem acest pas", a declarat Hamilton intr-un interviu pentru Autosport.com.

Fostul campion mondial a adaugat ca vrea sa inceapa sa construiasca o relatie cu tatal sau: "Lucrul de care sunt incantat in acest moment este ca de acum incolo tatal meu va fi doar tatal meu. Vreau un manager care sa se ocupe de toate situatiile stresante si de celelalte lucruri, iar eu sa am cu tatal meu doar activitati tata-fiu. Vreau sa beau o bere cu tatal meu, sa ne ducem la bowling, in vacante. Vreau sa pot sa-l intreb cum merg lucrurile cu GP Prep si eu sa-i povestesc la randul meu ce am mai facut in F1, dar doar in calitate de fiu. Vreau sa construiesc o relatie cu tatal meu".

"Sunt de ceva vreme in Formula 1 si nu as fi fost capabil sa reusesc fara tatal meu. A facut o treaba minunata, dar misiunea sa s-a incheiat. Faptul ca voi putea lua decizii de unul singur, sa fac singur pasi ma va ajuta sa ma concentrez inainte de inceperea sezonului. Cateodata ai oameni care te protejeaza, dar in acest mod esti privat de anumite experiente. Tatal meu va fi intotdeauna o persoana speciala pentru mine, a fost mentorul meu. Nu as fi fost capabil sa ajung aici daca nu era el", a mentionat Hamilton.