Sezonul 2010 al Marelui Circ se anunta a fi, cel putin la prima impresie a specialistilor implicati in Formula 1, o lupta in doi pentru suprematie, Fernando Alonso si Lewis Hamilton fiind marii favoriti la castigarea titlului mondial, informeaza AS.

Dupa rezultatele primelor teste ale anului, cele de la Valencia, Jerez si de la Barcelona, specialistii din jurul Marelui Circ prevad o lupta stransa intre Hamilton si Alonso, cei doi fosti coechipieri la McLaren Mercedes in urma cu mai multe sezoane (in 2007).

McLaren (MP4-25) si Scuderia Ferrari (F10) se anunta a fi doua dintre cele mai bune monoposturi din actuala stagiune a Formulei 1, Lewis si Fernando avand evolutii apreciate in debutul lui 2010.

Demn de luati in calcul vor fi si pilotii celor de la Red Bull - Sebastian Vettel si Mark Webber - acestia dispunand de o masina extrem de competitiva. Cu toate ca a castigat ambele titluri mondiale in 2009, MercedesGP (BrawnGP anul trecut) nu pare a avea o masina cu care sa tina pasul cu concurenta la nivel inalt.

Ferrari, McLaren, Red Bull si MercedesGP se pare ca sunt cu cel putin un pas in fata celorlalte echipe implicate in sezonul 2010 al Formulei 1, cu mentiunea ca primele doua ar avea sanse mai mari la victoria finala, sustine AS.

Interesant este faptul ca rezultatele testelor de la Barcelona au scos la iveala o lupta destul de stransa, mai multe echipe fiind despartite de numai cateva zecimi de secunda.

Sezonul 2010 al Formulei 1 va debuta pe 14 martie, atunci cand va avea loc Marele Premiu al Bahrainului.