Fernando Alonso se declara multumit de noua sa echipa, fostul campion mondial gasind la Ferrari o adevarata familie."Cred ca McLaren, Mercedes si Red Bull vor fi adversarii cu care vom lupta pentru titlul mondial", a precizat ibericul. Prima etapa din sezonul 2010 al Marelui Circ va avea loc pe 14 martie, in Bahrain.

"Am avut un debut fericit la Ferrari si pot sa ma declar multumit de masina pe care o am. Mai avem mult de lucru, dar pana la startul noului sezon toate vor fi asa cum am stabilit. Cred ca McLaren, Mercedes si Red Bull sunt echipele cu care ne vom bate pentru titlul mondial, acestia fiind adversari de temut", a declarat Fernando Alonso, citat de Gazzetta dello Sport.

Prin venirea la Ferrari, Alonso i-a indeplinit un mare vis tatalui sau, acesta precizand in urma cu cativa ani ca si-ar dori ca fiul sau sa alerge pentru Calutul Cabrat.

"Tatal meu mi-a spus in urma cu ceva timp ca este foarte important sa ajung la Ferrari, echipa unde victoriile vor fi tinute mult mai bine minte. Dupa ce am urcat in monopostul Scuderiei am realizat ca are dreptate", a conchis Alonso.

Un alt pretendent la cununa de lauri, Sebastian Vettel, a precizat ca noul RB6 (monopostul celor de la Red Bull) este pregatit sa lupte cu granzii McLaren, Ferrari si Mercedes.

"Sunt mai pregatit ca niciodata sa castig titlul mondial. Avem o masina buna pe care putem sa punem baza in acest sezon. Nu pot sa imi dau cu parerea in legatura cu performantele adversarilor pentru ca nu stiu cat combustibil au avut in teste", a declarat Vettel.

Sezonul 2010 al Marelui Circ va debuta pe 14 martie cu Marele Premiu al Bahrainului, de la Sakhir. Urmatoarea etapa din calendarul competitional va fi Grand Prix-ul gazduit de Australia, pe 28 martie, la Albert Park.