Noua achizitie a celor de la Ferrari, Fernando Alonso a dominat primele teste oficiale ale sezonului 2010 de la Valencia, dar, in ciuda acestei performante, spaniolul nu crede ca echipa sa este favorita clara la titlu. Cel mai rapid pe circuitul Ricardo Tormo, Alonso nu-i ia, insa, din merite coechipierului sau, brazilianul Massa: "Felipe s-a antrenat doua zile si am putut lua informatii utile de la el".

"Nu cred ca Ferrari este favorita clara dupa rezultatele acestor teste. A fost doar prima mea zi de teste, in care am incercat sa ma acomodez cu masina. Inca mai sunt multe lucruri pe care trebuie sa le descopar, multe pe care trebuie sa le invat. Prima impresie e intotdeauna buna. Anul trecut a fost bine la teste, dar nu am fost prea des in Q3. Din acest motiv sunt foarte precaut. Acum a fost o buna zi de teste si asta s-a intamplat si datorita lui Felipe deoarece el s-a antrenat doua zile si am putut lua informatii utile de la el", a declarat Alonso pentru autosport.com.

Fostul pilot de la Renault este increzator in noua sa echipa, dar recunoaste ca trebuie sa munceasca mult pentru a avea performante: "Inainte de a fi competitivi trebuie sa facem multe tururi cu masina si sa ne asiguram ca avem un monopost puternic pentru a putea termina toate Grand Prix-urile. Trebuie sa ne facem masina puternica pana la testele de la Barcelona si cred ca pana la cele finale, de la Jerez, nu trebuie sa ne uitam inca la performanta".

40.000 de mii de fani au venit sa vada la Valencia primele teste oficiale ale spaniolului intr-un monopost Ferrari: "A fost o zi importanta pentru mine, prima data intr-un Ferrari. O zi extrem de emotionanta", a mentionat Alonso.