Scuderria Ferrari a lansat, in cursul zilei de joi, monopostul cu care vrea sa domine sezonul 2010 al Marelui Circ, italienii infatisand noul F10 intr-o festivitate care a avut loc la Marranello, informeaza Gazzetta dello Sport.

Italienii au inceput munca pentru F10 inca din timpul sezonului 2009 din Formula 1, Ferrari concentrandu-se pe viitoarea stagiune in conditiile in care peninsularii nu au contat in lupta pentru titlul mondial (s-a impus categoric BrawnGP).

Conform Gazzetta dello Sport, noul monopost F10 are, printre altele, urmatoarele caracteristici:

Are o cutie de viteze de format longitudinal cu 7 trepte, schimbarea se face secvential semiautomat. Discurile de frana sunt din carbon si sunt realizate de firma Brembo, iar suspensia este una de tip independanta (push rod).

F10 are aproximativ 620 de kg, aici intrand apa, uleiul si pilotul monopostului. De asemenea, sasiul masinii este din fibra de carbon, avand o structura in forma de fagure. Motorul are 8 cilindi, 32 de valve, o greutate de aproximativ 95 de kg si diamentrul interior al pistoanelor de 98 de mm.

Pilotii Ferrari pentru sezonul 2010 al Formulei 1 sunt Felipe Massa (Brazilia) si Fernando Alonso (Spania), sosit de la Renault.

Vezi aici imagini cu monopostul Ferrari: