Optimismul e "in floare" in sanul echipei Mercedes GP. Team-managerul Ross Brawn e sigur ca a facut miscarea potrivita cu Michael Schumacher, fiind convins ca germanul va castiga in acest sezon al optulea sau titlu mondial, chiar daca ii va lua ceva timp pana se va reacomoda cu atmosfera din Formula 1.

"Nu cred ca Michael va castiga inca din prima cursa deoarece e prea devreme. Va avea nevoie de cateva curse pentru a se obisnui cu noile masini, cu toti ceilalti piloti. Dar in urmatoarele etape pariez pe el. Aceasta a fost intotdeauna puterea sa: a stiut intotdeauna sa invete si sa se acomodeze incredibil in fata tuturor situatiilor. Daca trebuie sa aleg intre cei patru campioni mondiali care vor concura in 2010 in Formula 1 - Hamilton, Alonso, Button si Schumacher - eu sustin sus si tare: Michael va deveni din campion mondial", a declarat Ross Brawn pentru publicatia germana "Bild".

Dupa ce a castigat doua titluri mondiale cu Benetton si alte cinci cu Ferrari, Schumacher a fost coplesit de tot ceea ce se intampla in jurul sau si a decis sa se retraga. Brawn asigura ca acum germanul si-a recapatat entuziasmul: "Michael a devenit mai relaxat. La sfarsitul anului 2006, F1 devenise pentru el o povara. Nu cursa in sine, ci tot ceea ce era in jurul ei. Se simtea persecutat. Aceste sentimente au trecut acum si i-a revenit vechiul entuziasm".

"Batalia cu Rosberg va fi foarte interesanta. Imi place aceasta combinatie. In acest moment sunt foarte buni coechipieri, cu respect de ambele parti", a adaugat Brawn.