Ghinionul l-a ocolit in aceasta etapa a Raliului Dakar 2010 pe spaniolul Marc Coma, pilotul de la KTM reusind cea de-a doua victorie din aceasta editie. Cu aceasta evolutie, campionul en-titre urca patru locuri la general, apropiindu-se la o ora 6 minute si 21 secunde fata de liderul Despres. La auto, Peterhansel (BMW) a reusit sa obtina victoria cu un avans de 47 secunde fata de Sainz.

Moto:

Dupa ce in cea de-a cincea etapa i-a explodat pneul, Coma a facut o cursa fara cusur, reusind sa termine in patru ore 46 minute si 59 secunde. Liderul clasamentului general, francezul Despres a sosit la 10 minute si 34 secunde in spatele lui Coma.

Lopez Contardo, castigatorul celei de-a cincea etape a "preluat" ginionul lui Coma si la kilometrul 23 al cursei a gresit traseul, desi chilianului nu-i este necunoscuta aceasta zona. Pilotul de la Aprilia a fost urmat in alegerea gresita si de alti concurenti ca David Fretigne, Alain Duclos, Paulo Goncalves sau Pal-Anders Ullevalseter.

Austriacul Freinademetz (KTM), care piloteaza sub licenta romaneasca a terminat cursa pe locul 41, la 1 ora 28 minute si 19 secunde fata de lider. La general este pe locul 33.

Luca Manca, pilotul care a suferit un grav accident in etapa de joi se afla in continuare in stare critica. Spaniolul Coma si-a exprimat ingrijorarea fata de starea prietenului sau: "Am incheiat o speciala dificila, dar in acest moment nu pot sa ma gandesc la cursa. Gandul meu e la Luca Manca, la cel care ieri mi-a oferit propria sa roata cu un gest incredibil, ma gandesc la prietenul meu care a avut un accident foarte grav. Sunt ingrijorat si ii doresc tot binele din lume. Sper sa-l revad rapid, daca se poate chiar la Santiago (n.r. pilotii vor ajunge la Santiago in etapa a zece, ce se va desfasura in 12 ianuarie)".

Etapa:

1. Coma (KTM) 04:46:59

2. Despres (KTM) +10:34

3. Rodrigues (Yamaha) +10:38

General:

1. Despres (KTM) 21:35:59

2. Lopez Contardo (Aprilia) +42:15

3. Rodrigues (Yamaha) +44:05

Auto

Norocul si-a intors fata catre echipajul Peterhansel/Cottret de la BMW in cea de-a sasea etapa. Dupa o etapa anterioara dezastruoasa, Peterhansel a reusit sa castige cursa, la doar 47 secunde fata de ocupantul locului secund. Aceasta victorie nu-i asigura revenirea in Top 3 la general, acesta fiind in continuare dominat de Volkswagen.

Nici clasa auto nu a scapat de accidente, Maurcio Neves (Volkswagen) fiind nevoit sa abanodeze dupa un accident.

Etapa:

1. Peterhansel/Cottret (BMW) 04:23:55

2. Sainz/Cruz (Volkswagen) +47 secunde

3. Miller/Pitchford (Volkswagen) +08:55

General:

1. Sainz/Cruz (Volkswagen) 20:35:33

2. Al-Attiyah/Gotschalk (Volkswagen) +15:24

3. Miller/Pitchford (Volkswagen) +17:47

Vineri are loc cea de-a saptea etapa, intre Iquique si Antofagasta, pilotii avand de strabatut o speciala de 600 km si o proba de legatura de 37 km.