Flavio Briatore e in culmea fericirii dupa ce Curtea Franceza de Justitie a hotarat sa-i anuleze suspendarea pe viata din sporturile cu motor dictata de catre Federatia Internationala de Automobilism (FIA) in septembrie 2009. Intr-un comunicat oficial, FIA a declarat, insa, ca nu va ridica sanctiunea, pana cand nu va analiza optiunile sale de a face recurs.

"Decizia Curtii nu poate fi aplicata pana cand optiunile de recurs ale FIA nu sunt epuizate. Pana atunci, decizia Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor este inca in vigoare. Posibilitatea FIA de a-i exclude pe cei care pun intentionat viata altora in pericol nu a fost niciodata pusa la indoiala si FIA ia in considerare optiunea de a face recurs", a anuntat FIA.

"Vreau sa-mi exprim imensa bucurie fata de decizia data de catre Curtea Franceza de Justitie. Lasati-ma sa savurez aceste clipe de fericire intr-o perioada dificila. In ceea ce priveste o posibila intoarcere a mea in F1, inca mai sunt multe de discutat. As vrea in primul rand sa multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine de-a lungul timpului aratandu-mi sprijinul lor. Decizia data mi-a redat demnitatea si libertatea de care unii oameni au incercat in mod deliberat sa ma priveze", a mentionat Flavio Briatore intr-un comunicat oficial

Boss-ul F1, Bernie Ecclestone saluta decizia de anulare a suspendarii lui Briatore si declara ca italianul este binevenit oricand inapoi: "Am spus la acea vreme ca nici criminalii nu primesc sentinte pe viata si se pare ca instanta judecatoreasca mi-a dat dreptate. Este binevenit inapoi la boxe. Acest verdict este bun pentru el, dar nu si pentru FIA. Este fericit pentru ca a castigat, dar nu cred ca vrea sa se intoarca. Este dificil pentru cineva sa faca acest lucru dupa ce a fost pedepsit pentru o greseala".

In ziua in care instanta judecatoreasca din Paris a decis sa anuleze suspendarea lui Briatore si a lui Pat Symond, Renault l-a numit oficial pe inlocuitorul lui Briatore. Francezul Eric Boullier ocupa incepand de marti postul de manager al echipei Renault F1.