Flavio Briatore a castigat procesul cu Federatia Internationala de Automobilism, fostului boss al echipei Renault F1 Team fiindu-i anulata suspendarea pe viata din lumea sporturilor cu motor, informeaza Gazzetta dello Sport.

Reunit la Paris pe 21 septembrie, Consiliul Mondial al FIA, a hotarat o sanctiune de doi ani cu suspendare pentru echipa de Formula 1 Renault, in timp ce Flavio Briatore (fostul manager al francezilor) a fost suspendat pe viata din lumea Marelui Circ dupa scandalul accidentului din MP al Singapore din sezonul 2008.

Echipa franceza a fost gasita vinovata de provocarea intentionata a unui accident pe durata MP al Singapore, din 2008. In acel moment, Nelson Pique Jr a comis voluntar un accident (echipa i-a comandat acest lucru) cu scopul de a-i favoriza victoria coechipierului Fernando Alonso.

Dupa acest episod, Briatore a dat in judecata FIA, decizia in legatura cu acest caz fiind pronuntata in cursul zilei de marti.

Italianul a trimis in judecata forul automobilistic la finalul anului trecut, Briatore precizand ca decizia FIA este una aberanta.

Cazul a fost judecat de catre Curtea Franceza de Justitie, judecatorii dandu-i dreptate lui Briatore. In aceste conditii, decizia FIA de a-l suspenda pe italian pe viata din lumea sportului cu motor a fost anulata. Flavio Briatore a precizat in ultima perioada ca tot scandalul a fost provocat de Max Mosley, fostul sef al FIA. In urma acestei decizii, Flavio Briatore poate reveni in lumea Formulei 1.

Pe langa obtinerea suspedarii, Briatore va primi si compensatii in valoare de 15.000 de euro (peninsularul ceruse daune de aproximativ un milion de euro) din partea FIA.

De asemenea, Pat Symond (fostul director tehnic de la Renault) a obtinut si el anularea suspendarii sale pentru cinci ani si o compensatie de 5000 de euro din partea forului automobilistic.

FIA poate face recurs la decizia luata de Curtea Franceza de Justitie.