Francezul David Fretigne este castigatorul sectiunii moto a celei de-a doua etape a Raliului Dakar, editia 2010. Pilotand o motocicleta Yamaha, Fretigne a terminat cursa in 3 ore 59 de minute si 20 de secunde, fiind cu 43 secunde mai rapid decat ocupantul locului secund, David Casteau. Reprezentantul Romaniei, Martin Freinademetz a terminat cursa pe locul al 51-lea.

"A fost o cursa frumoasa. Nu a fost doar o cursa cu serii lungi de curbe sau rasturnari de situatie, a fost distractiv si din punct de vedere tehnic. M-am simtit bine si rezultatul demonstreaza asta", a declarat castigatorul etapei, David Fretigne.

Pe locul al treilea s-a situat spaniolul Marc Coma (KTM), carea a trecut linia de finis la 1 minut si 08 secunde in spatele castigatorului. In clasamentul general conduce David Casteau (5:50:45), urmat de Marc Coma (1:08) si Cyril Despres (+2:50). Austriacul Martin Freinademetz care piloteaza sub licenta romaneasca, a terminat cursa dintre Cordoba si La Rioja in 4 ore 38 minute si 21 secunde, clasandu-se pe locul 51.

La sectiunea auto, echipajul format Nasser Al-Attiyah (Qatar) - Timo Gottschalk (Germania) a terminat etapa pe locul intai. La bordul unui Volkswagen, au terminat cursa in patru ore 1 minut si 55 de secunde, acest rezultat asigurandu-le si locul intai in clasamentul general. Pe locul al doilea in etapa a doua s-a clasat echipajul unui BMW, Guerlain Chicherit (Franta) - Tina Thoerner (Suedia), urmat de cuplul brazilian Mauricio Neves - Clecio Maestrelli (Volkswagen), la 2 minute 01 secunde.

Etapa a treia are loc luni si concurentii vor avea de parcurs 182 de km in proba speciala si 259 de km de legatura, intre La Rioja si Fiambala.