Prima etapa a editiei din 2010 a Raliului Dakar a fost umbrita de un accident grav, in urma caruia o spectatoare de 28 de ani a murit. Desi organizatorii au creat spatii sigure pentru cei care doresc sa vada competitia, un grup de tineri a iesit din zona de siguranta si s-a apropiat de sosea, pentru a vedea mai bine autoturismele. Echipajul germano-elvetian Mirco Schultis-Ulrich Leardi a iesit in decor, lovindu-i in plin pe cei cinci tineri.

Incidentul s-a petrecut la kilometrul 75, atunci cand autoturismul cu numarul 418 in concurs a iesit in decor. Un martor al accidentulului a marturisit unui post de televiziune din Argentina ca fanii stateau in afara spatiului destinat spectatorilor: "Nu mai era loc si politia nu i-a oprit pe acesti oameni sa stea acolo. Terenurile din jur sunt toate private. Accesul nu este permis".

"A murit o femeie de 28 de ani, care a suferit grave traumatisme craniene, abdominale si pelviene. In drumul spre spital i s-a oprit inima de doua ori, dar in ciuda eforturilor noastre, pacienta a murit", a mentionat Norberto Brusa, medicul de garda al spitalului din Cordoba.

Alte patru persoane au fost ranite, inclusiv un copil de doi ani. Acesta este primul incident din ultimii patru ani in care un spectator moare la Raliul Dakar. Dupa acest accident, organizatorii raliului au cerut din nou fanilor sa stea in zonele special amenajate pentru ei.

Nani Roma (BMW) a castigat prima cursa a Raliului Dakar 2010, ajungand la Cordoba cu 2 minute si 7 secunde in fata compatriotului sau spaniol Carlos Sainz (Volkswagen). La sectiunea moto, David Casteu (Franta) a castigat prima etapa.Austriacul Martin Freinademetz, care piloteaza sub licenta romaneasca pe o motocicleta KTM 690 Rally a terminat prima etapa pe locul 71.

Duminica, are loc cea de-a doua etapa, ce se desfasoare intre Cordoba si La Rioja.