Raliul Dakar 2010 a debutat simbolic, vineri, cu o parada a celor 362 de echipaje participante. Organizat pentru a doua oara consecutiv in America de Sud, raliul Dakar a acaparat publicul argentinian, un numar de 500.000 de spectatori urmarind echipajele pe drumul din Buenos Aires catre Colon.

Raliul, care se desfasura initial intre Paris si Dakar a fost mutat in 2009 in America de Sud din cauza atacurilor teroriste din desertul nord-african. Decizia organizatorilor s-a dovedit a fi una buna, interesul sud-americanul fiind in continua crestere. Autoritatile locale au anuntat ca aproximativ 500.000 de fani au luat parte la parada pilotilor din Buenos Aires. Sambata va incepe prima etapa oficiala a raliului Dakar, pilotii avand de parcurs distanta dintre Colon si Cordoba.

Singurul reprezentant al Romaniei va fi austriacul Martin Freinademetz. Organizatorul Red Bull Romaniacs va pilota sub licenta romaneasca o motocicleta KTM 690 Rally. Aceasta va fi pentru prima data in ultimii cinci ani cand niciun pilot roman nu va lua startul la aceasta competitie.

Raliul Dakar se va incheia in 16 ianuarie la Buenos Aires, dupa ce pilotii vor strabate un total de peste 9.000 de kilometri.