"Sunt la varful carierei si ma bucur ca in acest moment am ajuns la Ferrari, cea mai buna echipa din lume", sunt vorbele cu care Fernando Alonso prezinta sezonul 2010 al Marelui Circ. Spaniolul a ajuns in curtea Scuderiei si spera sa castige alaturi de peninsulari multe titluri mondiale.

Dupa un sezon dezamagitor la McLaren in 2007 (marele rival al lui Ferrari), Fernando a ajuns in curtea Scuderiei, echipa alaturi de care ibericul vrea sa castige mai multe titluri mondiale.

"Sunt la varful carierei si ma bucur ca in acest moment am ajuns la Ferrari, cea mai buna echipa din lume. Vreau sa intru in istoria Scuderiei prin cucerirea mai multor titluri mondiale. Am asteptari foarte mari de la sezonul care va incepe in martie. Traversez cea mai buna perioada a carierei mele si vreau sa profit din plin de acest lucru", a declarat Fernando Alonso, citat de Corriere dello Sport.

Nascut pe 29 iulie 1981 la Oviedo, Fernando Alonso Diaz a castigat titlul mondial alaturi de Renault (in anii 2005 si 2006), a trecut pe la McLaren in 2007, iar din 2010 va participa pentru Ferarri, echipa unde-l va avea drept coechipier pe Felipe Massa.