Proaspat instalat in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Jean Todt a facut primele schimbari in Formula 1. Daca pana acum doar opt piloti erau punctati in fiecare cursa, din sezonul 2010 un numar de 10 piloti vor intra in puncte. Aceasta decizie vine dupa extinderea grilei pana la 13 echipe.

Membrii FIA s-au intrunit in sedinta Comisiei F1, in cadrul careia au decis sa accepte schimbarea numelui echipei Brawn in Mercedes, facand in acest sens si o exceptie prin acceptarea finantarii team-ului pe viitor pe baza performantelor anterioare. "Comisia F1 a acceptat ca echipa Brawn sa-si schimbe numele sasiului in Mercedes. Echipa va continua sa primeasca finantari pe baza performantei din trecut. Acest lucru a fost acceptat ca o exceptie singulara bazata pe implicarea pe termen lung a celor de la Mercedes-Benz, precum si a angajamentului lor", se arata in comunicatul oficial.

In prezenta presedintelui Comisiei, Bernie Ecclestone si a presedintelui FIA, Jean Todt, membrii au propus si schimbarea sistemului de punctaj. Astfel, batalia pentru primele locuri va fi mai acerba, intrucat diferenta dintre primul si al treilea loc va fi de zece puncte. Consiliul FIA World Motor Sport va lua o decizie finala in acest sens in urmatoarea intalnire.

Noul sistem de punctaj al Formulei 1 din 2010:

Locul 1 - 25 puncte

Locul 2 - 20 puncte

Locul 3 - 15 puncte

Locul 4 - 10 puncte

Locul 5 - 8 puncte

Locul 6 - 6 puncte

Locul 7 - 5 puncte

Locul 8 - 3 puncte

Locul 9 - 2 puncte

Locul 10 - 1 punct

UPDATE: FIA a hotarat adoptarea noului sistem de puncte, in cadrul intalnirii de vineri. Consiliul Mondial a hotarat, de asemenea, ca un numar de fosti piloti experimentati din Formula 1 sa faca parte din grupul stewarzilor de la fiecare Mare Premiu.

In cadrul aceleiasi intalniri FIA a stabilit si calendarul final al sezonului 2010:

14 martie - Bahrain

28 martie - Australia

4 aprilie - Malaezia

18 aprilie - China

9 mai - Spania

16 mai - Monaco

30 mai - Turcia

13 iunie - Canada

27 iunie - MP al Europei (Valencia)

11 iulie - Marea Britanie

25 iulie - Germania

1 august - Ungaria

29 august - Belgia

12 septembrie - Italia

26 septembrie - Singapore

10 octombrie - Japonia

24 octombrie - Coreea de Sud

7 noiembrie - Brazilia

14 noiembrie - Abu Dhabi