McLaren stie care va fi cheia unei colaborari deosebite intre campionii mondiali din echipa, Jenson Button si Lewis Hamilton, echipa britanica precizand ca relatia dintre pilotii sai va fi una bazata pe respect.

Button si Hamilton sunt ultimii doi campioni din Formula 1, iar concurenta de la echipa va fi una cel putin la fel de interesanta ca in sezonul 2007, atunci cand Hamilton l-a avut drept coechipier pe Fernando Alonso (campion mondial in 2005 si 2006).

Relatia tensionata pe care Fernando a avut-o cu Lewis l-a determinat pe iberic sa parasesca echipa cu sediul la Woking dupa numai un an. Alonso i-a acuzat pe oficialii team-ului ca l-au favorizat pe Hamilton.

Presa britanica speculeaza pe marginea viitoarei colaborari dintre Jenson si Lewis, gazetarii fiind de parere ca va fi foarte greu pentru Martin Whitmarsh sa aiba doua personalitati puternice sub acelasi paddock.

"Suntem increzatori ca vom fi capabili sa gestionam cerintele si asteptarile pilotilor nostri. Hamilton si Button sunt campioni, stiu de ce au nevoie pentru a triumfa, iar eu sunt sigur ca amandoi sunt motivati sa il forteze pe celalalt la limita pentru a obtine rezultate. Vor fi nevoiti sa se respecte reciproc pe circuit", a declarat Whitmarsh, boss-ul McLaren, citat de The Independent.