Pilotul german Nico Rosberg a fost anuntat oficial ca fiind pilotul echipei Mercedes GP pentru sezonul 2010. Desi se stia inca de la finele sezonului 2009 ca tanarul de 24 de ani se va alatura echipei lui Ross Brawn, prezentarea oficiala a lui Rosberg a fost amanata deoarece oficialii echipei Mercedes GP (fosta Brawn GP) doreau sa clarifice situatia contractlui lui Jenson Button.

Mercedes GP l-a pierdut pe campionul mondial Button, care a preferat o mutare la McLaren. Nico Rosberg a ramas astfel, singurul pilot de care echipa este sigura pentru urmatorul sezon. Germanul a venit la Mercedes GP dupa ce patru ani a activat pentru echipa Williams.

"Sunt cu adevarat fericit pentru ca fac parte din relansarea echipei Sagetilor Argintii in 2010, ca pilot pentru Mercedes. Niciun alt nume din Formula 1 nu se poate madri cu o traditie atat de lunga si plina de succes in sporturile cu motor. Sunt mandru ca voi concura pentru noua echipa Mercedes si ca voi lucra cu Ross Brawn. Sunt mai motivat ca oricand si abia astept sa incep testele cu noua Sageata Argintie si bineinteles astept cu nerabdare prima cursa din sezonul 2010, din 14 martie, la Bahrain", a declarat Rosberg, potrivit site-ului oficial al Formulei 1.

"Suntem incantati sa ii uram bun venit in noua noastra echipa Mercedes lui Nico Rosberg. Abia asteptam sa lucram cu el. Nico este un pilot talentat si cu cei patru ani de experienta in Formula 1 este un pilot ce va fi capabil sa aduca o contributie valoroasa echipei noastre", a mentionat Brawn.