Germanul Franz Englster a terminat cum nu se poate mai prost sezonul Campionatului Mondial la turisme FIA, dupa ce a fost implicat intr-un accident duminica dimineata, in ultima cursa de la Macau. Acesta este cel de-al doilea accident din acest an pentru ghinionistul de 47 de ani, care a avut parte de o ciocnire stupida cu safety-car-ul pe circuitul de la Pau.

Cursa de la Macau a fost intrerupta cu doua tururi inainte de final, din cauza unui accident in care au fost implicati trei piloti: Felix Porteiro, Franz Engstler si Andre Couto. Masina lui Porteiro a alunecat in ultimul viraj al turului opt, lovindu-se de zidul de protectie si ricosand pana pe mijlocul circuitului. Englster a incercat sa-l evite dar nu a reusit, lovindu-l in lateral. BMW-ul lui Taniguchi si Aoki l-a evitat pe german la limita, insa nu acelasi lucru l-a facut si Andre Couto, care l-a lovit in plin.

Engstler are clavicula stanga fracturata, o comotie si serioase vanatai pe partea superioara a corpului. A fost transportat la spital, dar externat dupa scurt timp. Ceilalti doi piloti implicati in accident au scapat fara rani serioase.

Augusto Farfus a castigat ultima cursa a sezonului, dar italianul Gabriele Tarquini (SEAT) este noul campion mondial la turisme FIA, dupa ce a terminat pe locul al cincilea in cursa de duminica dimineata de la Macau, avand cu patru puncte mai mult decat detinatorul titlului, Yvan Muller (SEAT). Tarquini, la cei 47 de ani ai sai, este cel mai in varsta pilot ce este consacrat campion mondial, dupa Juan Emmanuel Fangio.

Accidentul de la Macau:

Incidentul lui Englster cu safety-car-ul pe circuitul de la Pau: