Brawn GP (viitoare Mercedes GP) nu a reusit sa il tina la echipa pe campionul modial din 2009 al Formulei 1, Jenson Button, dar vrea sa dea lovitura si sa semneze cu Michael Schumacher pentru sezonul 2010. Intr-un interviu acordat BBC Sports, Eddie Jordan, fostul proprietar al echipei de F1 Jordan a dezvaluit ca Ross Brawn si germanul Schumacher au avut o prima discutie in acest sens, in timpul ultimului Mare Premiu al sezonului, de la Abu Dhabi.

Cu toate ca Michael Schumacher are in acest moment un contract cu echipa sa de suflet, Ferrari, o posibila mutare la Mercedes GP nu ar fi imposibila. Daca germanul se hotaraste sa se intoarca in Formula 1 ca pilot, nu o va putea face la Ferrari, deoarece scuderia italiana i-a confirmat deja pe Massa si Alonso pentru urmatorul sezon, iar actiunile celor de la Ferrari de a introduce un al treilea monopost a esuat.

"Sunt sigur ca Michael ar fi atras foarte mult de ideea de a conduce un Mercedes sub comanda lui Brawn. In acest moment, nu e posibil ca Michael sa concureze pentru Mercedes deoarece are un contract de consultanta cu Ferrari. Am inteles ca se va intalni cu Luca di Montezemolo pentru a discuta despre incetarea contractului si cred ca boss-ul Ferrari va accepta deoarece este in interesul Formulei 1", a declarat Jordan.

Purtatoarea de cuvant a lui Schumacher, Sabine Kehm a declarat ca un contract cu Mercedes "ar fi putin probabil", dar "niciodata sa nu spui niciodata".