"Kimi Raikkonen nu va concura anul viitor in Marele Circ", este declaratia lui Steve Robertson, impresarul pilotului. Plecat inainte de termen de la Ferrari (cu un an mai devreme decat prevedea contractul), Ice Man nu s-a inteles cu reprezentantii McLaren-ului, iar cum britanicii erau singura optiune, finlandezul a ramas in afara Formulei 1 pentru sezonul 2010.

Managerul lui Kimi a negociat de mai multe saptamani cu oficialii celor de la McLaren, dar pretentiile fostului campion mondial au fost considerate exagerate tinand cont ca primeste si o compensatie financiara importanta de la Ferrari (se vorbeste de o suma in jurul a 10 milioane de euro).

Cum Raikkonen a fost considerat scump, McLaren s-a reorientat catre Jenson Button, pilot care va fi coechipierul lui Lewis Hamilton in sezonul 2010 al Marelui Circ.

"Pentru 2010, Kimi avea o singura optiune in Formula 1: McLaren. Nu s-a putut ajunge, insa, la o intelegere, asa ca nu va concura anul viitor in Marele Circ", a declarat Steve Robertson, managerul lui Raikkonen.

In varsta de 30 de ani, finlandezul a trecut prin curtea marilor rivale McLaren si Ferrari, cu ultimii Raikkonen castigand si un titlu mondial la piloti, in anul 2007.

De-a lungul carierei, Raikkonen a trecut pe la Sauber, McLaren (intre 2002 si 2006) si Ferrari (2007-2009). "Kimi va lipsi Formulei 1. Un an de pauza nu inseamna mare lucru. Ii vom gasi o echipa cu care sa se bata la titlul mondial", a conchis managerul pilotului.